Hur man tittar på Crunchyroll i Sverige – Testat 2023

Eric Raue
Senast uppdaterad av Eric Raue den Maj 01, 2023

Crunchyroll är min huvudsakliga sida för allt som har med animé att göra, och där kan jag titta på serier som One Piece, To Your Eternity och My Hero Academia. Men när jag reser till länder där Crunchyroll är begränsat så missar jag de flesta av mina favoritaniméserier eftersom jag inte kommer åt mitt konto. Vidare har det amerikanska utbudet flest serier, så att ansluta till det amerikanska utbudet innebär att man kan dra maximal nytta av sin prenumeration. När jag reser utanför USA kommer jag dock inte ihåg det amerikanska utbudet på grund av geografiska begränsningar, trots att jag fortsätter att betala för min prenumeration på Crunchyroll.

Lösningen är att skaffa en VPN för att kunna fortsätta använda min prenumeration på Crunchyroll fullt ut även när jag reser. Med en VPN kan man ge sig själv en IP-adress i länder som USA, där det mesta av innehållet är upplåst. Det låter en titta på allt ens favoritinnehåll inom animé och manga på Crunchyroll utan problem.

Jag har testat 15 olika VPN-tjänster för att hitta den bästa, som inte bara kan avblockera Crunchyroll, utan även möjliggöra tittande utan avbrott. ExpressVPN har det bästa nätverket för att titta på Crunchyroll, och min favoritanimé hade alltid bra videokvalitet. Du kan testa ExpressVPN helt utan risk tack vare dess pengarna tillbaka-garanti – om du inte är nöjd får du alla pengar tillbaka.

Titta på Crunchyroll med ExpressVPN

Snabbguide: 3 steg för att titta på Crunchyroll från var som helst

 1. Skaffa en VPN. Efter att ha testat 15 olika VPN-tjänster kunde jag slå fast att ExpressVPN har bra hastigheter helt utan lagg när man tittar på Crunchyroll. Eftersom tjänsten har en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti kan man testa den med Crunchyroll själv utan att behöva oroa sig.
 2. Anslut till en server i USA. Eftersom du redan betalar för Crunchyroll-prenumerationen kan du ansluta till en amerikansk server för att njuta av allt ditt favoritinnehåll medan du reser.
 3. Börja titta på Crunchyroll! Du får omedelbar tillgång till all din favoritanimé och manga.

Titta på Crunchyroll med ExpressVPN

Hur en VPN kan hjälpa dig att titta på Crunchyroll 2023

Crunchyrolls utbud är uppdelat baserat på land, och varje utbud skiljer sig något i sitt innehåll av animé. Crunchyroll begränsar visst innehåll baserat på var tittaren befinner sig på grund av upphovsrättslagar och licensavtal. Detta kallas för geografisk blockering. Om du försöker titta på Crunchyroll i områden med begränsningar, som Kina, Japan, Italien eller Tyskland, kommer du inte kunna se något eller använda din prenumeration på Crunchyroll.

En VPN ger dig en ny IP-adress baserat på i vilket land servern du ansluter till ligger. På så sätt förblir din riktiga plats anonym, och du får åtkomst till ditt Crunchyroll-konto på sekunder.

ExpressVPN:s supersnabba servrar låter dig titta på Crunchyrolls manga och animé helt utan lagg. De erbjuder dessutom en pålitlig pengarna tillbaka-garanti ”helt utan frågor”, så du kan testa deras pålitliga servrar för att avblockera Crunchyroll och sedan be om pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

Obs: Även om det inte strider mot Användarvillkoren att titta på Crunchyroll via VPN, kan du bryta mot dem genom att titta på innehåll som inte erbjuds på din nuvarande plats eller genom att använda en VPN för att titta på innehåll i ett land som inte tillåter Crunchyroll över huvud taget. Se till att läsa Crunchyrolls Användarvillkor innan du ansluter till en VPN:

Använd Crunchyroll med ExpressVPN

Bäst VPN för att titta på Crunchyroll 2023

1. ExpressVPN — Blixtsnabba hastigheter för att titta på alla dina animéserier på Crunchyroll utan lagg

Huvudsakliga funktioner:

 • Titta på Crunchyroll-innehåll från var som helst med 3000+ servrar i 94 länder
 • Blixtsnabba hastigheter för att titta på animé utan buffrande
 • Anslut upp till fem enheter på samma gång
 • Kundtjänst 24/7 via livechatt för att hjälpa dig med streamingproblem
 • 30 dagars pengarna tillbaka-garanti

ExpressVPN har tusentals servrar över hela världen. Därför är risken liten att någon av servrarna blir överfulla av användare, som kan orsaka buffring och lagg. Medan jag testade Crunchyroll upplevde jag snabba hastigheter på runt 90 Mbps med ExpressVPN (bara 5 Mbps långsammare än min bashastighet!). Jag anslöt till en amerikansk server på under fem sekunder och avblockerade framgångsrikt mitt Crunchyroll-konto. Jag tittade sedan på all min favoritanimé utan något lagg eller buffrande.

ExpressVPN:s supersnabba globala servrar lät mig titta på Crunchyroll utan att buffra

När jag ville ansluta till den bästa VPN-servern i USA behövde jag inte ödsla tid på att leta efter den. ExpressVPN rekommenderar automatiskt den bästa servern för min plats, vilket låter mig spendera mer tid på att njuta av animé på Crunchyroll. En annan funktion jag älskade var att företaget erbjuder sina ExpressVPN-appar på svenska.

ExpressVPN använder de bästa säkerhetsfunktionerna, såsom militärliknande kryptering och skydd mot läckor. Det innebär att din plats bör vara konsekvent dold från Crunchyrolls platsdetektorer. Inga av de geografiskt begränsade animéserierna jag tittade på när jag testade ExpressVPN blockerades på grund av popups med platsrestriktioner.

Men du behöver inte bara lita på mig. Du kan testa ExpressVPN själv, och om du inte är nöjd har du upp till 30 dagar på dig att få en fullständig återbetalning. För att testa återbetalningsprocessen åt dig kontaktade jag livechatten för att be om pengarna tillbaka. Jag älskar att jag inte behövde uppge någon anledning till återbetalningen, och kundtjänsten lydde omedelbart min förfrågan. Jag fick tillbaka pengarna inom tre dagar.

ExpressVPN avblockerar även: Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, HBO NOW, RTE, Disney+, Peacock, YouTube TV, Sling TV, Vudu och mer.

ExpressVPN fungerar på: macOS, Windows, Android, iOS, Linux, Chromebook, Chrome, Firefox, Raspberry Pi och mer.

Testa ExpressVPN riskfritt!

2. CyberGhost — Optimerade servrar för att titta på Crunchyroll var du än är

Huvudsakliga funktioner:

 • 9.600 servrar i 91 länder som låter dig gå förbi geografiska restriktioner
 • Snabba hastigheter för streaming av animé utan buffrande på Crunchyroll
 • Anslut upp till sju enheter samtidigt
 • Kundtjänst via livechatt, tillgänglig 24/7
 • 45 dagars pengarna tillbaka-garanti

CyberGhost var den enklaste och mest intuitiva VPN-tjänsten att ställa in och använda. Inom några sekunder var jag redo att börja titta på geografiskt begränsat innehåll på Crunchyroll från det amerikanska utbudet. Jag hade en snitthastighet på 50 Mbps när jag tittade på animéserier, och jag upplevde inget lagg eller buffrande.

Jag kunde dessutom välja vilken server jag ville ha baserat på latens, belastning och avstånd. Latens är hur lång tid det tar för enheten att kommunicera med servern, så ju lägre latens, desto bättre. Jag valde några servrar i USA med låg latens, avstånd och belastning för bäst prestanda. Alla servrar jag valde lät mig titta på Crunchyroll med utmärkt videokvalitet och hastighet.

Alternativt kunde jag även välja den server som optimerats för streaming från Crunchyroll. Detta alternativ resulterade också i laggfri streaming av animé.

CyberGhost kommer med de senaste säkerhetsfunktionerna, som militärliknande kryptering, skydd mot läckor och avancerade VPN-protokoll. Dessa funktioner lät CyberGhost konsekvent hindra Crunchyrolls servrar från att upptäcka min plats.

Jag testade CyberGhosts 45 dagars pengarna tillbaka-garanti genom att be om en återbetalning efter att ha använt CyberGhost i några dagar. När de frågade om anledningen till att jag ville avsluta så sa jag att jag inte gillade gränssnittet. Min förfrågan hanterades och jag fick tillbaka alla pengar på fyra dagar. Testa CyberGhost själv helt utan risk.

CyberGhost avblockerar även: Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, HBO NOW, Disney+, Peacock och mer.

CyberGhost fungerar på: macOS, Windows, Android, iOS, Linux, Chromebook, Firefox och mer.

Titta på Crunchyroll med CyberGhost

3. Private Internet Access (PIA) — Titta på Crunchyroll på tio enheter från var som helst

Huvudsakliga funktioner:

 • Avblockera Crunchyrolls geografiskt begränsade innehåll med 35000 servrar i 84 länder
 • Snabba hastigheter med pålitlig service för att se på all din favoritanimé
 • Använd PIA på tio enheter samtidigt
 • Kundtjänst 24/7 via livechatt
 • 30 dagars pengarna tillbaka-garanti

Private Internet Access (PIA) anslöt mig till en amerikansk server, och jag kunde sömlöst titta på allt amerikanskt innehåll trots att jag inte var i USA. När jag försökte ansluta till servrar kunde jag enkelt välja landet och regionen jag vill simulera, och PIA valde den bästa servern åt mig. Jag fick snitthastigheter på 30 Mbps när jag tittade på all min favoritanimé, utan lagg eller buffrande.

Likt andra VPN-tjänster på denna lista använder även PIA en militärliknande, avancerad kryptering och andra standardfunktioner för säkerhet, och som en bonus kan du ställa in apparna på svenska. Detta lät mig titta på Crunchyroll genom att konsekvent ta mig förbi geografiska restriktioner.

PIA kommer även med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, så du kan testa PIA utan att känna dig bunden. Jag testade återbetalningspolicyn över livechatten och representanten behandlade min förfrågan så snart jag berättade varför jag ville avsluta. Jag fick en fullständig återbetalning på tre dagar.

PIA avblockerar även: Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, HBO NOW, Disney+ och mer.

PIA fungerar på: macOS, Windows, Android, iOS, Linux, Firefox och mer.

Titta på Crunchyroll med PIA

Vanliga frågor om att titta på Crunchyroll med VPN

Kan jag titta på Crunchyroll gratis?

Du kan titta på Crunchyroll gratis med dess 14 dagars gratistest. Du kommer ombes att ange dina betalningsuppgifter, men du kommer inte att debiteras om du avslutar gratistestet inom 14 dagar. Eftersom alla VPN-tjänsterna på denna lista erbjuder pengarna tillbaka-garantier kan du titta på all din favoritanimé och manga på Crunchyroll helt utan risk i två veckor. Tack vare dess blixtsnabba hastigheter och pålitlighet rekommenderar jag att du testar ExpressVPN helt utan risk. Dess 30 dagars pengarna tillbaka-garanti ger dig gott om tid att se hur den presterar med Crunchyroll. Om du beslutar dig för att det inte är VPN-tjänsten för dig, kan du bara be om en återbetalning via livechatten, som är öppen 24/7. Jag bad om en återbetalning efter att ha använt den i tre veckor och fick tillbaka pengarna på kontot på under en vecka. Jag kan vittna om att det verkligen är en process ”utan frågor”.

Registrera dig för ExpressVPN riskfritt

Vilka enheter kan jag titta på Crunchyroll med?

Crunchyroll stöds av många enheter och operativsystem. De goda nyheterna är att de bästa VPN-tjänsterna för att avblockera Crunchyroll från utomlands även är kompatibla med många av dessa enheter:

 • Telefoner: iPhone, Android-telefoner, Windows Phone
 • Streamingenheter: Chromecast, Roku
 • Smart-TV: Apple TV, Amazon Fire TV
 • Spelkonsoler: Playstation 4, Xbox One, Playstation 3, Playstation Vita, Xbox 360, WII U (Nintendo)

Med sina supersnabba hastigheter och internationella servrar rekommenderar jag att du använder ExpressVPN om du vill titta på Crunchyroll på någon av dessa enheter. Du kan testa ExpressVPN helt utan risk eftersom de erbjuder en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. Du kan alltid få en återbetalning om du inte är nöjd.

Titta på animé med ExpressVPN

Kan jag bli avstängd från Crunchyroll om jag använder VPN?

Även om användning av en VPN inte strider mot Crunchyrolls användarvillkor, kan du bryta mot dem genom att titta på animéinnehåll som inte är tillåtet på din nuvarande plats. Ett antal användare har faktiskt stängts av från Crunchyroll för att de använt en VPN. Detta sker när Crunchyrolls servrar upptäcker din riktiga plats och märker att du använder en VPN för att lura Crunchyroll – något som aldrig hände när jag använde VPN-tjänsterna på denna lista, som har avancerade säkerhetsfunktioner.

För att undvika allt detta strul rekommenderar jag att du börjar med en pålitlig och säker VPN, som ExpressVPN, så att ditt tittande på Crunchyroll blir lika smidigt som det var för mig. Du kan testa ExpressVPN riskfritt i 30 dagar för att se hur tjänsten funkar för dig.

Titta på Crunchyroll med ExpressVPN

Kan jag ladda ner avsnitt på Crunchyroll?

Crunchyroll låter dig ladda ner avsnitt med dess två MEGA FAN-prenumerationer, varav både kommer med 14 dagars gratistest. Du kan kombinera dessa gratistest av Crunchyroll med pengarna tillbaka-garantierna som erbjuds av mina topp-VPN-tjänster på denna lista, för att ladda ner och titta på Crunchyrolls animé- och mangainnehåll offline helt riskfritt i 14 dagar.

Vilka andra användningar har min VPN?

 • Titta på exklusivt innehåll på många andra plattformar: Utöver Crunchyroll kan VPN-tjänster avblockera exklusivt innehåll från många streamingplattformar, som Netlix, Hulu, Disney+, RTE, BBC iPlayer, HBO, YouTube TV och mycket mer. Ladda bara ner en VPN och anslut till en server som ligger i ett land där innehållet du vill komma åt är tillgängligt.
 • Skydda dig och dina enheter mot cyberbrott: VPN-tjänster krypterar din IP-adress och plats, vilket döljer dem för cyberbrottslingar. Det gör det nästintill omöjligt för hackare att spåra dina enheter och stjäla din personliga eller ekonomiska information.
 • Dela filer anonymt: Med en VPN kan du tryggt och anonymt ladda ner innehållet via P2P-fildelning och torrentsidor.
 • Kontrollera hastighetsstrypning: Vissa stater, internetleverantörer och hyresvärdar stryper din internethastighet av olika anledningar. Men en VPN låter dig ta dig förbi dessa typer av restriktioner, vilket låter dig få bästa möjliga streamingupplevelse.
 • Ta dig förbi statlig censur: Om du reser till länder som Kina, med hög censur av internetaktiviteter, kan en kraftfull VPN som ExpressVPN hjälpa dig att ta dig förbi internetbrandväggar, vilket låter dig titta på Crunchyroll och andra streamingtjänster utan hinder.

Börja titta på Crunchyroll från var som helst idag!

Om du är ett fan av animé och manga (och vem är inte det?), lär du inte vilja missa det geografiskt begränsade innehållet på Crunchyroll. Eftersom det amerikanska utbudet är det största kommer du inte kunna nyttja din Crunchyroll-prenumeration till fullo utomlands. Lösningen är att skaffa en VPN som låter dig simulera att din anslutning kommer från ett annat land för att låsa upp geografiskt begränsat innehåll på Crunchyroll.

ExpressVPN:s blixtsnabba hastigheter gav mig en pålitlig streamingupplevelse och lät mig titt på Crunchyroll utan störningar. Det är därför den är mitt förstahandsval för att titta på Crunchyroll från var som helst. Om du fortfarande inte är redo att satsa på den, kan du testa ExpressVPN själv helt utan risk. Om du känner att tjänsten inte är för dig kan du få en fullständig återbetalning inom den 30 dagar långa pengarna tillbaka-perioden.

Titta på Crunchyroll med ExpressVPN

Summering — Titta på Crunchyroll nu med dessa VPN-tjänster (uppdaterad 2023)

Populärast
ExpressVPN
$6.71 / månad Spara 49%
CyberGhost VPN
$2.11 / månad Spara 82%
Private Internet Access
$1.92 / månad Spara 82%

Vi rankar leverantörer baserat på rigorösa tester och efterforskning, men vi lyssnar även på din feedback och våra kommersiella avtal med leverantörer. Denna sida innehåller partnerlänkar.

Var den här artikeln hjälpsam?
Betygsätt den!
Riktigt usel Halvdålig Helt ok Riktigt bra! Älskade den!
4.00 Betygsatt av 3 användare
Titel
Kommentera
Tack för din feedback