Ta bort blockeringar från Netflix med NordVPN – det är snabbt, billigt och enkelt

Eric Raue
Senast uppdaterad av Eric Raue den Oktober 15, 2021

Det känns inte rättvist att mitt Netflix-utbud är begränsat med tanke på att jag betalar för ett helt abonnemang. Lyckligtvis kan jag komma åt alla Netflix-bibliotek jag vill genom att använda VPN!

Tyvärr är det dock inte alltid så enkelt. De flesta VPN-tjänsterna på marknaden hävdar att de ger tillgång till Netflix, men jag testar VPN-tjänster dagligen och många av dem misslyckas med att ta sig förbi VPN-tjänsternas starka blockeringsteknologier.

Jag testade NordVPN personligen i de populäraste Netflix-länderna (inklusive USA, Storbritannien och Japan) och det fungerar bra. Det finns dock bättre VPN-tjänster med högre hastigheter och mer tillförlitliga anslutningar. ExpressVPN överträffade NordVPN, så det är mitt bästa val för Netflix. Med detta sagt rekommenderar jag alltid att du testar ett VPN innan du binder dig till en långsiktig plan.

Snabbguide: Tre enkla steg som låter dig använda NordVPN med Netflix

 1. Installera NordVPN.
 2. Anslut till en server i det Netflix-land du vill få tillgång till.
 3. Kom igång och streama dina favoritserier och filmer! Allt du behöver göra är att logga in.  

Servertest: NordVPN avblockerar 10 av 11 globala Netflix-bibliotek

Jag såg att NordVPN mycket enkelt avblockerar de största Netflix-biblioteken (USA, UK och Kanada) men jag hade vissa problem med andra regioner, som Frankrike och Indien. De största biblioteken innehåller dock 90% av Netflix exklusiva innehåll, så du kommer inte ha några problem att hitta populära serier och nysläppta filmer. Här följer en snabb sammanfattning av mina testresultat:

Sammanfattning av Netflix-länder som avblockeras med NordVPN

Netflix-bibliotek Avblockerat?
Netflix USA Ja
Netflix Storbritannien Ja
Netflix Kanada Ja
Netflix Tyskland Ja
Netflix Frankrike Nej
Netflix Italien Ja
Netflix Nederländerna Ja
Netflix Spanien Ibland
Netflix Indien Ibland
Netflix Australien Ja
Netflix Japan Ja

Netflix USA — 9 av 10 servrar anslöt till Netflix under 3 sekunder

Servrar som fungerar för att avblockera Netflix USA: #4185, #5078, #5080, #5082, #5083, #5085, #5087, #5135, #5601

Netflix USA är känt för att ha det största utbudet, så jag befarade att den skulle bli extra svår att nå (eftersom jag hade problem att ansluta med andra VPN-tjänster). Lyckligtvis kunde jag enkelt streama Netflix USA med NordVPN. Jag streamade flera av snitt av serier som The Good Place i HD-kvalitet, helt utan buffring.

Skärmdump av The Good Place-streaming på Netflix med NordVPN ansluten till en amerikansk server

Med NordVPN:s amerikanska servrar kunde jag se The Good Place i HD

NordVPN har över 1 500 servrar i USA, så jag kunde inte testa allihop. Utav de 10 servrarna jag testade såg jag bara proxy-felet en gång (med server #3903). Jag kontaktade NordVPN:s kundtjänst och de rekommenderar att jag använder server #5077 och högre, då de inte fylls upp lika snabbt som de andra. Jag testade det själv och det visade sig stämma – jag anslöt på under 3 sekunder till alla testade servrar och kunde börja streama på en gång.

Netflix UK — Alla testade servrar fungerade (med varierande hastigheter)

Servrar som lyckas avblockera Netflix UK: #807, #1035, #1412, #1470, #1484, #1516, #1524, #1771, #1829, #1840

Om du gillar brittiska tv-serier och filmer så kan NordVPN hjälpa dig se Netflix UK. Jag kunde se på serier som Sherlock på Netflix UK utan att se felmeddelandet en enda gång. Faktumet att jag gjorde mina tester från Storbritannien kan dock ha bidragit till det goda resultatet.

Skärmdump av NordVPN som avblockerar Netflix UK när du spelar Sherlock

Du kan titta på Netflix UK var som helst genom att ansluta till NordVPN

Med vissa servrar (#1771 och #1412) behövde jag vänta över 10 sekunder innan serien laddades. Jag hittade dock en enkel lösning på problemet. Allt jag behövde göra var att starta om sidan och välja min serie från biblioteket igen!

Netflix UK:s utbud är nästan lika stort som Netflix USA, så om du har problem med att ansluta till andra Netflix-bibliotek så rekommenderar jag att du testar denna.

Netflix Kanada — 10 av 10 servrar tog sig förbi blockeringen

Servrar som fungerar för att avblockera Netflix Kanada: #465, #489, #585, #605, #638, #688, #708, #715, #755, #924

Det var superenkelt att koppla upp sig till NordVPN:s kanadensiska servrar — jag kom runt blockeringen och lyckades streama utan buffring vid varje försök.

Skärmdump av NordVPN som avblockerar Netflix Canada när du spelar Instant Family

NordVPN tog sig enkelt förbi Netflix Kanadas innehållsblockering

Vissa servar (#489 och #708) tog över 8 sekunder på sig att ansluta, men med NordVPN:s funktion ”Quick connect” anslöt jag i princip omedelbart. Det beror på att NordVPN använder en ”smart algoritm” som ansluter dig till den bästa servern för dina behov.

Netflix Tyskland — 8 av 10 servrar kringgick felmeddelandet

Servrar som fungerar för att avblockera Netflix Tyskland: #416, #501, #504, #525, #580, #651, #717, #793

NordVPN:s tyska servrar fungerar bra med Netflix, jämfört med andra europeiska länder jag har testat. Jag lyckades ansluta till den första servern jag valde ut på måfå från över 200 servrar, och streama med under 3 sekunder buffring.

Skärmdump av NordVPN som avblockerar Netflix Tyskland medan du spelar Dark

Att se på tyska Netflix med NordVPN går snabbt och utan buffring

Jag upplevde generellt färre avbrott när jag testade tyska Netflix (jämfört med exempelvis Frankrike och Spanien). Jag behövde aldrig vänta mer än 10 sekunder på att ansluta till en server eller ladda Netflix.

Jag stötte på felmeddelandet två gånger (med servrarna #488 och #740), men efter att ha rensat cachen enligt kundtjänstens rekommendation hade jag inga problem att se populära serier som Dark.

Netflix Frankrike – Endast 3 av 20 testade servrar fungerade

Servrar som fungerar (ibland) för att avblockera Netflix Frankrike: #288, #379, #414

Tyvärr upplevde jag flest problem när jag testade Netflix Frankrike. Av 20 testade servrar var det endast tre stycken som gav mig tillgång till Netflix. Servar #414 var snabbast av de tre men tog trots det över 15 sekunder på sig att ansluta. När jag väl var uppkopplade kunde jag streama The Hook Up Plan (Plan Coeur) efter sex sekunders buffring.

Skärmdump av NordVPN som avblockerar Netflix Frankrike och strömmar The Hook Up Plan

Jag var tvungen att testa 15 servrar innan jag fick tillgång till franska Netflix med NordVPN

NordVPN har över 200 servrar i Frankrike som du kan testa, så jag är säker på att du kommer hitta fler fungerande servrar. Du kan även spara tid genom att be kundsupporten om tips på fungerande servrar.

Netflix Italien – 6 av 8 servrar fungerade direkt (2 stycken omdirigerade mig till Netflix USA)

Servrar som fungerar för att avblockera Netflix Italien: #67, #88, #92, #104, #130, #149

Till skillnad från min upplevelse av att ansluta till Frankrike så anslöt NordVPN mig till italienska Netflix på en gång och det tog bara fem sekunder att ladda mitt innehåll (på 6 av 8 servrar). Jag kunde välja mellan fler än 60 servrar och streamingkvalitén var i HD under hela visningen av Arrivano i Prof.

Skärmdump av NordVPN som avblockerar Netflix Italien medan du spelar Arrivano i Prof

NordVPN ger dig tillgång till italienska Netflix för högkvalitativ streaming

Två servrar skickade mig vidare till Netflix USA när jag försökte komma åt Netflix Italien under testerna. Detta kom som en överraskning då NordVPN vanligtvis endast vidarebefordrar dig till Netflix USA när du försöker nå ett Netflix-land som de inte stödjer (som Sydkorea). Ladda helt enkelt om sidan om detta händer dig.

Netflix Nederländerna – 8 av 10 servrar anslöt till Netflix under 4 sekunder

Servrar som fungerar för att avblockera Netflix Nederländerna: #576, #607, #611, #634, #677, #680, #705, #707

Precis som med Tyskland så var det enkelt att ansluta till Netflix Nederländerna med NordVPN, då det finns över 200 servrar att välja mellan. Vissa av servrarna jag testade tog lite längre tid på sig att ansluta (4 sekunder) – men när jag väl var ansluten så kunde jag vanligtvis se på lokala serier och filmer, t.ex. The Untouchable, utan avbrott.

Skärmdump av streaming av lokalt innehåll på Netflix Nederländerna med NordVPN

NordVPN anslöt mig till Netflix Nederländerna på första försöket

När proxy-felmeddelandet dök upp (det hände två gånger) behövde jag bara ladda om sidan och klicka på det jag ville se igen. Ibland buffrade filmen i över 5 sekunder, men vid sidan av det hade jag inga problem.

Netflix Spanien – fem av tio servrar lät mig streama utan avbrott

Servrar som fungerar (ibland) för att avblockera Netflix Spanien: #54, #109, #121, #123, #126

Att ansluta till Spanien var ingen enkel uppgift, jag var tvungen att testa fem servrar innan jag kunde se på Netflix. Tack och lov lät server #126 mig se trendande serier som Money Heist helt utan avbrott.

Skärmdump av NordVPN som avblockerar Netflix Spanien

NordVPN tog sig förbi felmeddelandet med hälften av de testade servrarna

Jag testade 10 av de 50+ tillgängliga servrarna, men endast hälften av dem lyckades undvika felmeddelandet. Med en av servrarna jag anslöt till (#75) kunde jag starta Money Heist, innan bilden frös. Tyvärr fick jag felmeddelandet när jag startade om sidan för att försöka lösa problemet.

Om du har anslutningsproblem med Netflix Spanien kan du försöka att hitta din favoritserie eller film på Netflix USA, UK eller Kanada då de har ett större utbud.

Netflix Indien – Testade 12 servar innan jag kunde börja titta

Servrar som (oftast) lyckas avblockera Netflix Indien: #45, #47, #52, #56, #57, #62

Indien är den senaste i raden av Netflix-länder som fungerar med NordVPN. Jag vidarebefordrades till Netflix USA när jag försökte ansluta till Netflix Indien så sent som förra veckan. Jag testade nykomlingen för att se hur den står sig mot andra större Netflix-bibliotek – och det var knepigt att hitta en fungerande server. Jag testade nära hälften av de 29 servrarna innan lyckades streama The Sky Is Pink.

Skärmdump av streaming Netflix Indien med NordVPN

Jag fick endast tillgång till Netflix Indien efter att ha testat över hälften av NordVPN:s indiska servrar

I slutändan kunde jag bara streama med sex av servrarna jag testade. När jag anslöt till servar #48 kunde jag inte ens öppna Netflix-sidan. Med server #49 kunde jag starta en film, men efter 5 minuter streaming fick jag ett ”något gick fel”-meddelande. Server #60 buffrade i 30 sekunder innan jag startade om sidan. Efter ytterligare 30 sekunders väntande gav jag upp och anslöt till en annan server.

Om du vill se lokala indiska serier och filmer på Netflix Indien så blir du förmodligen tvungen att testa flera servrar innan du hittar en som fungerar. Du kan även testa att ansluta till en av de större Netflix-biblioteken (t.ex. Netflix UK) och se om de har det du söker.

Netflix Australien – 7 av 10 servrar fungerade (men hastigheterna var opålitliga)

Servrar som fungerar för att avblockera Netflix Australien: #204, #309, #318, #415, #417, #431, #525

Det var överraskande enkelt att ansluta till Australien med NordVPN. Även om det ligger långt från min plats i USA så lät 7 av 10 testade servrar mig se på komediserier som Brooklyn Nine-Nine. Däremot så tog den i initialt mer tid (15-25 sekunder) att ladda och videokvaliteten sjönk ibland till standardupplösning. Enligt min erfarenhet så återgår videokvalitén normalt till HD efter cirka 10 sekunder buffring.

Skärmdump av NordVPN som avblockerar Netflix Australien när du spelar Brooklyn Nine-Nine

NordVPN streamade Netflix i HD-kvalitet, även från australienska servrar som ligger tusentals kilometer bort

Om du befinner dig i Asien och vill ha högre anslutningshastigheter och ett utbud av engelskt material att välja mellan så är detta ett bra alternativ att testa. Kom ihåg att servrar som ligger närmare din plats normalt erbjuder högre streaminghastigheter (och således högre kvalitet).

Netflix Japan — 7 av 10 servrar lät mig streama omedelbart

Servrar som fungerar för att avblockera Netflix Japan: #201, #247, #396, #508, #511, #513, #520

Netflix Japan är det perfekta valet för anime-fans då de nyligen utökade utbudet av anime-titlar. Precis som med Australien var det enklare än förväntat att ansluta till Japan. Under testerna försökte jag se Cowboy Bebop med någon av de över 90 servrarna. Nästan alla NordVPN-servrar anslöt till Japan på under 4 sekunder. När jag väl var uppkopplade kunde jag streama helt utan buffring.

Skärmdump av NordVPN som avblockerar Netflix Japan när du spelar Cowboy Bebop

NordVPN:s japanska servrar ansluter dig enkelt till Netflix, trots avståndet

Jag upplevde endast mindre problem med ett par av servarna. Att ladda om sidan löst problemet, så att jag kunde se all anime jag vill.

Hastighetstest: NordVPN är snabbt nog för att se Netflix i Ultra HD (i alla 11 länder)

Jag körde hastighetstester på alla servrar jag anslöt till. I tabellen nedan hittar du genomsnittshastigheten för vardera landet. Netflix rekommenderar minst 25 Mbps för att streama i Ultra UD (4K) – och alla de testade servarna levererade nära dubbla den hastigheten!

Land Genomsnittshastighet
UK 169Mbps
Tyskland 140Mbps
Nederländerna 131Mbps
Italien 128Mbps
Kanada 120Mbps
Spanien 118Mbps
USA 116Mbps
Frankrike 115Mbps
Japan 108Mbps
Indien 72Mbps
Australien 63Mbps

Jag noterade att hastigheten sjönk när jag anslöt till servrar belägna på långt avstånd från min plats i Storbritannien. För att få de högsta hastigheterna bör du ansluta till en server i ett närliggande land.

Fyra lösningar att testa när NordVPN inte fungerar med Netflix

Av alla VPN som jag någonsin har testat med Netflix (över 100 st!) kan NordVPN kringgå Netflix blockeringar. Netflix arbetar dock ständigt med att förbättra sin teknik för att upptäcka VPN , så det kan finnas dagar då du får ett proxy-felmeddelande. Med detta sagt såg jag sällan det här meddelandet när jag använde ExpressVPN för att titta på Netflix.

Vi ber om ursäkt för avbrottet

Det verkar som om du använder en unblocker eller proxy. Stäng av dessa och försök igen. Gå till netflix.com/proxy för ytterligare hjälp.

Felkod: M7111-5059

Det är inte hela världen, här kommer ett antal bevisade lösningar som låter dig komma runt blockeringen och börja streama igen. Även om du har gjort allting på listan så bör det inte ta mer än 10 sekunder att lösa problemet.

1. Välj en annan server

Netflix spårningsteknik må vara bra, men NordVPN har över 5 700 servrar i 59 länder – så du kommer alltid kunna hitta en server som tar sig runt Netflix-blockeringarna (till skillnad från andra VPN-tjänster som misslyckas konstant).

 1. Stäng Netflix.
 2. Ange landets namn i sökfältet och dubbelklicka för att ansluta till den snabbaste servern.
  Skärmdump av NordVPN Tysklands serverval
 3. Öppna Netflix igen och ladda den film eller serie du vill se.

2. Rensa din cache

Ibland lyckas Netflix se din faktiska plats eftersom informationen sparas i webbläsarens cache. För att förhindra att det inträffar kan du rensa din webbläsares cache och cookies innan du ansluter till en server i ett Netflix-land.

På din mobila enhet kan du rensa din webbläsarcache eller cachen för individuella appar under ”lagring” – de här stegen skiljer sig beroende på din enhet.

Om du använder din stationära eller bärbara dator kan du öppna ”avancerade inställningar” och rensa cachen den vägen. Eftersom de flesta utav oss använder Google Chrome (och jag hade svårt att rensa cachen på egen hand) kommer stegen här.

Hur man rensar cachen på Google Chrome

 1. Starta Google Chrome och klicka på de tre punkterna i högra hörnet. Välj ”Fler verktyg” från listan och klicka sedan på ”Rensa surfdata.”
  Skärmdump av hur du rensar cacheminnet i Google Chrome
 2. Rensa dina cookies och annan data från de senaste 24 timmarna.
  Skärmdump för att rensa cache och webbhistorik i Google Chrome
 3. Anslut till en NordVPN-server i ett Netflix-land, starta Netflix och försök igen.

3. Stäng av NordVPN:s CyberSec-funktion

Även om CyberSec är perfekt för att blockera annonser, virus och skadliga webbplatser – så kan den vara orsaken till att du får felmeddelandet. När du aktiverar CyberSec skickas trafiken genom DNS-servrar, vilket Netflix ibland feltolkar som VPN-servrar. Jag rekommenderar inte att du stänger av funktionen permanent, men NordVPN:s övriga säkerhetsfunktioner kommer skydda dig medan du tittar på Netflix.

 1. Öppna NordVPN-appen.
 2. Klicka på de tre horisontella linjerna för att öppna ”Inställningar”.
 3. Avmarkera rutan bredvid CyberSec för att stänga av den.
  Skärmdump för att inaktivera CyberSec i NordVPN-appen

4. Kontakta kunsupporten

Om du har testat allt på listan och ändå får felmeddelandet, kontakta kundsupporten via chatt eller e-post (de är tillgängliga dygnet runt och dessutom på svenska). Jag har använt chatten många gånger och supportteamet är alltid hjälpsamma och trevliga.

Skärmdump av NordVPN kundsupport livechattfunktion

NordPVN:s kundservice hjälpte mig till dess att problemet var löst

Vanliga frågor: NrodVPN och Netflix

Kommer Netflix stänga av mitt konto om jag använder VPN?

Nej, Netflix kommer inte stänga av ditt konto. Dess villkor nämner inte specifikt VPN-tjänster – så du behöver inte oroa dig för problem om du använder VPN.

Netflix användarvillkor

”Du kan främst se Netflix innehåll inom det land som du skapade ditt konto och endast inom den geografiska regionen där vi erbjuder vår tjänst och har licens för sådant innehåll.”

Anledningen till att Netflix inte vill att du ska använda VPN är att upphovsrättsinnehavarna säljer landsspecifika distributionsrättigheter.

Kan jag använda ett gratis VPN för att se på Netflix var som helst?

Kortfattat: ja – det finns några gratis VPN-tjänster du kan testa med Netflix. Med det sagt så kan till och med premium-VPN ha problem med att komma runt felmeddelandet. Kostnadsfria VPN-tjänster saknar ofta teknologin som behövs för att få tillgång till Netflix, vilket gör det svårt att hitta en server som fungerar.

Kan jag streama Netflix med NordVPN på min Android TV?

Ja – och NordVPN-appen är enkel att installera! Jag var tidigare tvungen att installera NordVPN på min Android TV via routern, men NordVPN släppte nyligen en app för Android TV. Jag testade den på min Samsung TV och installerade appen på tre minuter.

Så här laddar man ner NordVPN till Android TV (under tre minuter)

 1. Besök Google Play Store och sök efter NordVPN.
 2. Ladda ner NordVPN-appen och logga in på ditt konto.
 3. Anslut till en server och börja kolla Netflix!

Fungerar NordVPN med Netflix på Amazon Fire Stick?

Ja – men NordVPN fungerar endast med andra-generationens Amazon Fire Stick eller senare. Installationen görs i tre enkla steg.

Tre enkla steg för att installera NordVPN på Amazon Fire Stick

 1. Sök efter NordVPN och klicka på ”hämta” på Fire Sticks hemskärm för att ladda ner appen.
 2. Starta appen och logga in på ditt konto.
 3. Anslut till en server, öppna Netflix-appen och börja titta!

NordVPN stöder alla ledande enheter och låter dig ansluta till sex stycken samtidigt. Om du däremot vill använda NordVPN på din Apple TV, Roku, Chromecast eller spelkonsoll så behöver du installera det på din router, eftersom de här enheterna saknar integrerad VPN-funktionalitet.

Kan jag använda NordVPN för att se på Netflix i Kina?

Det korta svaret är nej. Netflix är en av de många blockerade webbplatserna i Kina, men NordVPN kan inte ta sig förbi den stora brandväggen. Endast de mest kraftfulla VPN-tjänsterna kan övervinna Kinas brandväggar.

Vilket land har bäst Netflix?

Netflix USA, UK, Kanada och Australien är samtliga bra alternativ för att se ett varierat utbud – de har de största biblioteken av alla Netflix-länderna som NordVPN stödjer. Med NordVPN kan du ändra din Netflix-plats i tre enkla steg och få tillgång till dem alla!

Netflixland Innehållsbibliotekets storlek
(Antal serier och filmer)
Netflix USA 5,900+
Netflix Storbritannien 5,700+
Netflix Kanada 5,600+
Netflix Australien 5,300+

Hur lyckas NordVPN undvika Netflix proxyfelmeddelande?

Huvudanledningen till att NordVPN lyckas komma runt innehållsblockeringar och ge åtkomst till Netflix och andra streamingtjänster är dess SmartPlay-teknologi.

Den kombinerar fördelarna med ett VPN och en smart proxy, vilket skickar din internetanslutning till en server i Netflix-regionen du vill nå. På det sättet tror Netflix att du är på rätt ställe och ger dig tillgång till det blockerade innehållet.

Anslut till NordVPN och avblockera det bästa innehållet på Netflix

NordVPN kan kringgå Netflix innehållsblockeringar i flera länder. Men tjänsten fungerar helt enkelt inte lika bra som andra VPN-tjänster (t.ex. ExpressVPN). ExpressVPN har en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, så du kan titta på dina favoritserier och filmer på Netflix utan risk. Om du inte är nöjd är det enkelt att få en återbetalning via chatten, utan att behöva svara på några frågor.


Sammanfattningsvis – Här är de bästa VPN-tjänsterna för att se Netflix år 2023

Populärast
ExpressVPN
$6.67 / månad Spara 49%
CyberGhost VPN
$2.11 / månad Spara 82%
Private Internet Access
$1.99 / månad Spara 81%
Var den här artikeln hjälpsam?
Betygsätt den!
Riktigt usel Halvdålig Helt ok Riktigt bra! Älskade den!
4.10 Betygsatt av 2 användare
Titel
Kommentera
Tack för din feedback