Upplysningsvis:
Våra recensioner

Wizcase innehåller recensioner som har skrivits av våra community-recensenter, som baseras på recensentens oberoende och professionella utvärdering av produkterna.

Ägarskap

Kape Technologies PLC som är ägarföretag av Wizcase, äger CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access och Intego, som kan vara recenserade på den här webbplatsen.

Referral-provisioner

Wizcase kan tjäna en affiliate-provision när ett köp görs via våra länkar. Detta har dock ingen inverkan på innehållet i de recensioner vi publicerar eller de recenserade produkterna/tjänsterna. Vårt innehåll kan inkludera direkta länkar för att köpa produkter som är en del av affiliate-program.

Recensionernas standard

Alla recensioner som publiceras på Wizcase uppfyller våra strikta granskningsstandarder för att säkerställa att varje recension baseras på granskarens oberoende, ärliga och professionella omdöme av produkten / tjänsten. Sådana standarder kräver att granskaren beaktar produktens tekniska egenskaper och egenskaper utöver dess kommersiella värde för användarna, vilket kan påverka produktens ranking på webbplatsen.

De 8 bästa VPN-tjänsterna i Sverige år 2021: Tester av alla appar, hastigheten, säkerheten och mycket mer

Eric Raue
Senast uppdaterad av Eric Raue den Augusti 18, 2021

Det finns hundratals VPN-tjänster på internet och alla påstår sig vara den bästa. Hur kan de alla vara det snabbaste, säkraste eller mest budgetvänliga alternativet? Här är sanningen som de flesta leverantörerna inte vill att du ska känna till: Alla VPN-tjänster är inte sanningsenliga.

För att får ett slutgiltigt (och ärligt) svar så testade jag och mina kollegor 157 VPN-tjänster under tre månaders tid och listade marknadens 8 bästa VPN-tjänster. Samtliga VPN-tjänster undergick noggranna tester i realistiska situationer och kontrollerades utifrån följande kriterier:

  • Höga hastigheter med ett globalt servernätverk.
  • Hög säkerhet och integritet, inklusive en policy att inte spara loggar och kraftfull kryptering som tar sig runt brandväggar och censur.
  • Kapacitet att avblockera populära streamingsajter som Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, BBC iPlayer, med flera.
  • Anonym torrentanvändning och P2P-stöd.
  • Dedikerade appar för alla större operativsystem och enheter (Android, iOS, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire Stick, med flera).

Tyvärr upptäckte jag att de flesta VPN-tjänsterna låg långt ifrån att uppfylla sina löften på hemsidorna. Vissa borde inte ens marknadsföra sig själva som VPN-tjänster. Å andra sidan så såg jag med glädje hur ExpressVPN tog ledningen som den bästa VPN-tjänsten på listan. Tjänsten imponerade mig med en vinnande kombination av snabba servrar, avancerade säkerhetsåtgärder och användarvänliga appar – till ett mycket lågt pris. Därför utsåg jag ExpressVPN till årets VPN 2021.

Skaffa ExpressVPN nu!

Har du bråttom? Här följer en snabb sammanfattning av de bästa VPN-tjänsterna år 2021

  1. ExpressVPN – VPN med hög säkerhet och avancerade integritetsfunktioner, samt militärliknande kryptering som skyddar dina enheter.
  2. CyberGhost – Ett premium-VPN för snabb streaming och säker torrentnedladdning för stationära datorer, men apparna för Android och iOS är något begränsade.
  3. Private Internet Access (PIA) – Passar bäst för avancerade användare tack vare ett anpassningsbara inställningar för nätverk, integritet och säkerhet, men lyckas inte konsekvent avblockera streamingtjänster som amerikanska Netflix.

8 bästa VPN-tjänsterna för Sverige under September 2021 – testade och recenserade

1. ExpressVPN – Bäst för integritet och säkerhet med kraftfulla säkerhetsfunktioner

Snabbtitt: ExpressVPN resultat

Hastighet Utmärkt – Snabb streaming, hög hastighet för torrentnedladdning och spel med obegränsad bandbredd
Säkerhet Avancerad – AES 256-bit-kryptering, TrustedServer-teknologi, automatisk kill-switch,
Sekretess Strikt – Belägen på brittiska Jungfruöarna utanför allianserna 5/9/14 eyes med bevisad policy att inte spara några loggar
Nativa appar för Alla vanliga enheter – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Chromebook, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, Kindle Fire, Nook och routers
Bevisad förmåga att avblockera Alla större streamingplattformar såsom Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, DAZN, ESPN+, Showtime, med flera
Torrentanvändning Stöds – Globalt nätverk på över 3000 servrar, alla tillåter P2P
Kundsupport Snabb respons dygnet runt via chatt, online-formulär och e-post
Anslutna enheter 5
Pengarna tillbaka-garanti 30 dagar
Mindre nackdelar Ingen kill-switch på iOS-appen
Bästa pris €5.77/månad (abonnemang: 15 månader)

Prova ExpressVPN riskfritt!

ExpressVPN är det bästa valet om du vill ha ett mycket säkert VPN med maximal kryptering och integritetsskydd. Du får friheten att surfa anonymt på nätet och ta dig förbi brandväggar, censur och andra online-begränsningar. Faktum är att ExpressVPN är en av de få VPN-tjänsterna som fortfarande fungerar i Kina och lyckas undvika myndigheternas tuffa internetövervakning!

Så snart som du ansluter till en server krypteras din trafik med AES 256-bit kryptering. Den här nivån på kryptering är omöjlig att knäcka och används av militär och myndigheter världen över för att dölja hemligstämplad information. Det finns heller ingen risk att din IP-adress exponeras av misstag. Jag körde tester för IP, DNS och WebRTC-läckor (med vilken vissa webbplatser och appar spårar din enhet och fysiska plats) och hittade inga läckor.

Skärmdump av ExpressVPN som lyckats klara ett IP-, WebRTC- och DNS-läcktest när det är anslutet till en server i USA
ExpressVPN har inbyggt skydd mot läckor som tryggt döljer din riktiga IP-adress

Även om din uppkoppling inte är stabil skyddas du av kill-switchen som automatiskt blockerar all internettrafik till dess att du återansluts säkert till en server.

Som en extra säkerhetsåtgärd använder ExpressVPN en unik teknologi vid namn TrustedServer, som automatiskt raderar all serverdata vid varje omstart. Många VPN-leverantörer gör detta manuellt – men ingen vet hur ofta det egentligen inträffar. Eftersom ExpressVPN har automatiserat processen varje gång servarna slås på och av så är risken betydligt lägre att existerande data exponeras av misstag under processen.

Med tanke på de många säkerhetsåtgärderna är det ingen överraskning att ExpressVPN har en policy att inte spara några loggar. Däremot så vet man aldrig hur strikt en VPN-tjänsts policy att inte spara loggar verkligen är – många gratistjänster hävdar att de tillämpar policyn, bara för att samla in vissa data ändå. Jag känner mig dock fullständigt trygg med att ExpressVPN verkligen har en verifierad och bevisad policy mot loggar. De turkiska myndigheterna försökte inhämta användaruppgifter från ExpressVPN:s servrar, men lyckades inte hitta någonting. Detta bevisar att ExpressVPN aldrig sparar loggar av dina personuppgifter, surfhistorik eller annan identifierbar information.

Resultatet är att jag kände mig fullständigt trygg med att använda ExpressVPN för att utforska känsliga ämnen på nätet, ladda ner obegränsat med torrentfiler och avblockera begränsade streamingtjänster. Jag uppskattade i synnerhet att alla servrar stödjer torrentanvändning och streaming – vissa tjänster tvingar dig att ansluta till speciella servrar, men inte ExpressVPN. Jag kunde välja mellan alla dess 3000 servar i 94 länder, vilket är det största antalet serverplatser av alla mina testade VPN-tjänster.

Du kan förvänta dig konsekvent höga hastigheter, oavsett vilken server du väljer. Jag körde hastighetstester från min plats i Storbritannien på olika servrar i USA, Japan och Frankrike. Min nedladdningshastighet låg alltid över 89Mbps, vilket är imponerade med tanke på att Japan ligger ca 10 000 kilometer bort. Jag hade inga problem med att ladda ner större torrentfiler, spela online eller se filmer och serier i Ultra HD.

Skärmdumpar av ExpressVPN: s hastighetstestresultat när de är anslutna till olika servrar globalt
ExpressVPN levererar snabba och imponerande konsekventa hastigheter på deras globala servrar

Jag var extra nöjd med hur bra det gick att streama Netflix under testerna, eftersom den tjänsten är extremt svår för VPN-tjänster av avblockera. ExpressVPN avblockerar konsekvent Netflix i över 18 länder, inklusive USA, Storbritannien och Japan. Den snabbaste servern för mig var servern USA-New York. Jag såg filmen The Irishman i Ultra HD med endast ett par sekunders buffring. ExpressVPN låter dig även se Netflix-serier med lokala undertexter.

Jag anslöt till ExpressVPN och såg Netflix USA i Ultra HD från Storbritannien

Jag kunde även streama Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, and HBO Max från flera olika amerikanska servrar. Jag testade Disney+ och Amazon Prime Video från ett antal brittiska servrar och alla fungerade perfekt. Jag fick de högsta hastigheterna från servrarna London och East London.

ExpressVPN:s vanliga abonnemang kan vara något dyra, men jag hittade den här hemliga sidan med superlåga priser. Du behöver inte bestämma dig för ett abonnemang direkt – jag rekommenderar att du testar ExpressVPN riskfritt i 30 dagar med deras 30 dagar pengarna tillbaka-garanti först. Du behöver inte ens uppge en anledning om du ångrar dig då de ger dig pengarna tillbaka utan massa frågor.

För att kontrollera om så verkligen var fallet skapade jag ett konto hos ExpressVPN och bad om en återbetalning tre veckor senare. Det var överraskande enkelt att få pengarna tillbaka! De försökte inte få mig att stanna kvar och jag behövde inte berätta varför jag ville avsluta. Faktum är att min återbetalning behandlades omedelbart och jag fick en fullständig återbetalning inom fem dagar.

Prova ExpressVPN riskfritt!

Uppdatering September 2021: ExpressVPN har sänkt priserna tillfälligt till galna €5.67 per månad + få 3 extra månader gratis med årsplanen! Detta är ett tidsbegränsat erbjudande, så passa på innan det försvinner. Läs mer om erbjudandet här.

Du kan läsa de fullständiga testresultaten i vår ExpressVPN-recension, med detaljerade analyser av hastigheterna, säkerheten, användarupplevelsen, m.m.

2. CyberGhost – Bäst för snabb streaming och säker torrentanvändning på specialiserade servrar

Snabbtitt: CyberGhost resultat

Hastighet Bra – Optimerade servrar som erbjuder HD-streaming och snabb torrentnedladdning
Säkerhet Avancerad – 256-bit AES kryptering, kill-switch, inga dataläckor och inbyggd annonsblockerare
Sekretess Strikt – Baserade i Rumänien (utanför allianserna 5/9/14 eyes), med policy att inte spara några loggar
Nativa appar för Alla vanliga enheter – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Android TV, Amazon Fire TV och Amazon Fire Stick
Bevisad förmåga att avblockera Alla större streamingplattformar, t.ex. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, Showtime, med flera
Torrentanvändning Stöds – Optimerade servrar för säker P2P-aktivit
Kundsupport Snabb respons dygnet runt via chatt, online-formulär och e-post
Anslutna enheter 7
Pengarna tillbaka-garanti 45 dagar
Mindre nackdelar iOS-appen har ingen annonsblockerare eller split tunneling-funktionalitet
Inga optimerade P2P-servrar tillgängliga i iOS eller Android-apparna
Bästa pris €1.90/månad (abonnemang: 2 år)

Testa CyberGhost gratis i 45 dagar!

CyberGhost:s utbud av optimerade servrar gör streaming och torrentanvändning till en barnlek. Alla optimerade servrar har konfigurerats automatiskt för bästa möjliga hastighet och prestanda, så att du inte behöver göra manuella inställningar – det är bara att ansluta direkt.

Du hittar CyberGhosts streamingservrar genom att klicka på appens flik ”För streaming”. Alla servrar har optimerat för specifika streamingtjänster, så att du alltid garanteras en fungerande anslutning. Personligen ser jag detta som en utmärkt funktion – jag har testat många VPN-tjänster där jag tvingades ansluta till flera olika servar för att hitta någon som fungerade. CyberGhost har eliminerat det besväret helt och hållet genom att endast visa bevisat fungerande servrar.

Skärmdump av CyberGhost VPN: s optimerade servrar som avblockerar streamingplattformar som Netflix, Sling TV och Amazon Prime
CyberGhost gör det enkelt att välja den rätta servern till din streamingtjänst

Jag bekräftade detta när jag testade servrar som optimerats för Netflix US, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer och HBO. Jag lyckades koppla upp mig varje gång och streama nästan direkt, alltid i Ultra HD-kvalitet och med medelhöga hastigheter mellan 28Mbps och 30Mbps.

Jag fick enkelt tillgång till Netflix USA från min plats i Storbritannien med Cyberghost

Den fullständiga listan på optimerade servrar inkluderar giganter som Netflix UK, Netflix Japan, YouTube TV, NBC, ESPN+, Sling TV och Crunchyroll, samt mindre tjänster som Yle.

De optimerade servrarna för torrentanvändning har en liknande uppställning. Genom att klicka på fliken ”För torrentanvändning” (som heter ”For nedladdning” på Mac / iOS-appar) presenterades jag med en lista på servrar som stödjer P2P-fildelning och Bittorent. Jag valde den belgiska servern då den låg närmast mig, med ett litet antal användare och låg belastning. Alla dessa faktorer leder till högre hastigheter – vilket bevisades av att jag laddade ner en fil på 2GB på under 9 minuter.

Skärmdump av CyberGhost VPN: s optimerade servrar för nedladdning och torrenting
Snabba servrar har en lägre belastning, färre användare och ligger nämare din fysiska plats

När det handlar om torrentanvändning handlar det dock inte alltid om höga hastigheter. Hög säkerhet och integritetsåtgärder är avgörande, speciellt om du bor i ett land där P2P-aktivitet är begränsad eller förbjuden. Det är här CyberGhost presterar synnerligen bra. Din aktivitet på nätet skyddas av en strikt policy att inte spara några loggar och skyddas med 256-bit AES-kryptering. Detta är den starkaste tillgängliga krypteringen idag och används av myndigheter över hela världen. I appen hittar du även inställningar för att aktivera blockering av annonser, spårare och virus, vilket är speciellt användbart när man surfar på torrentsajter.

Dessutom har CyberGhost en automatisk kill-switch som försäkrar att din IP-adress och personuppgifter aldrig exponeras även om VPN-anslutningen krånglar. Jag hade dock gärna sett ännu fler unika, torrent-vänliga funktioner. ExpressVPN stödjer exempelvis torrentanvändning på deras iOS och Android-appar. CyberGhost har tagit bort sina torrent-optimerade servrar från mobilapparna.

Jag rekommenderar framför allt CyberGhost till Windows, Mac och Linux-användare, speciellt då de här nativa apparna presterar bättre än konkurrensen när det handlar om streaming och torrentanvändning. Den kommer med ett vrakpris på endast €1.90/månad (abonnemang: 2 år), och du kan få en ännu större rabatt om du kollar in den här dolda kupongsidan! Om du känner dig tveksam inför att låsa upp dig på ett långsiktigt abonnemang – oroa dig inte. Det är riskfritt att använda CyberGhost med deras 45-dagars pengarna tillbaka-garanti för att testa alla funktionerna. Om du inte känner dig nöjd eller om du helt enkelt inte vill fortsätta använda tjänsten så kan du be om pengarna tillbaka från kundsupporten. Utan krångliga frågor.

Testa CyberGhost gratis i 45 dagar!

Uppdatering September 2021: CyberGhost har sänkt priserna tillfälligt till galna €1.99 per månad + få 3 extra månader gratis med 1-årsplanen (du kan spara upp till 83%)! Detta är ett tidsbegränsat erbjudande, så passa på innan det försvinner. Läs mer om erbjudandet här.

Behöver du mer information innan du bestämmer dig? Läs vår kompletta recension av CyberGhost för en djupdykning i hastigheter, integritet, säkerhet och andra funktioner.

3. Private Internet Access (PIA) – Bäst för avancerade användare med anpassningsbara säkerhetsinställningar

Snabbtitt: PIA resultat

Hastighet Medelhög – Inkonsekventa hastigheter beroende på serverplats
Säkerhet Avancerad – Militärliknande kryptering, kill-switch, skydd mot läckor och blockering av annonser, spårare och virus
Sekretess Strikt – Baserade i USA (inom alliansen 5/9/14 eyes) med bevisad policy att inte spara loggar
Nativa appar för De flesta vanliga enheterna – Android, iPhone, Windows, Mac och Linux
Bevisad förmåga att avblockera Alla ledande streamingplattformar såsom Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, BBC iPlayer, Sling TV, fuboTV, CBS All Access, med flera
Torrentanvändning Stöds – Samtliga utav nätverkets 2 900 servrar stödjer P2P
Kundsupport Snabb respons dygnet runt via chatt, online-formulär och e-post
Anslutna enheter 10
Pengarna tillbaka-garanti 30 dagar
Mindre nackdelar All servrar avblockerar inte Netflix USA eller Hulu
Ingen annonsblockerare eller OpenVPN-protokoll i iOS-appen
Bästa pris $2.69/månad (2 års abonnemang + 2 månader gratis)

Testa PIA gratis i 30 dagar!


Private Internet Access (PIA) erbjuder avancerade integritets och säkerhetsfunktioner som du kan anpassa utifrån dina egna behov. Du hittar mängder av anpassningsalternativ på de nativa apparna för Android, iPhone, Windows och Mac.

Du kan till exempel välja vilka krypteringsstandarder du vill använda: AES-128, AES-256, eller ingen kryptering alls (dina inloggningsuppgifter kommer dock krypteras och din IP-adress döljs). Jag rekommenderar AES-256 kryptering eftersom den i princip är okrossbar – men det är trevligt att kunna välja högre hastigheter i utbyte mot en längre krypteringsnivå. Något som är ännu mer unikt är att du får kontroll över handshake-krypteringen, vilket används för att upprätta en säker anslutning till själva PIA. Det finns totalt sex valmöjligheter, vilket inkluderar RSA och ECC.

Skärmdump av Privat Internet Access VPN och dess app för Mac som visar fliken Anslutning anpassningsalternativ
PIA:s nativa app erbjuder anpassningsbara alternativ som jag aldrig sett hos andra VPN-tjänster

Om du är extra säkerhetsmedveten så bör du ta i beaktande att PIA har sitt huvudkontor i USA, en grundande medlem av den intelligensdelande alliansen 5 eyes. Detta oroade mig till en början, tills dess att jag noterade att PIA:s policy mot att spara loggar har testat och bevisats (precis som med ExpressVPN).

De ryska myndigheterna beslagtog tidigare PIA:s servrar, men lyckades inte inhämta någon användarinformation, så jag känner mig säker på att deras policys mot loggar respekteras. Dessutom så stiftade Ryssland en ny lag som stipulerar att alla VPN-tjänster måste ha trafikloggar efter den incidenten. PIA avlägsnade alla sina servrar från landet som en konsekvens av detta. Det är trevligt att se hur PIA har ansträngt sig för att skydda sina kunders uppgifter.

Skärmdump av Privat Internet Access VPN: s webbplats med ett blogginlägg som beskriver anledningen till PIA: s utträde från Ryssland

PIA släppte en transparent uppdatering kring deras beslut att dra sig ur ryssland.

PIA:s höga fokus på integritet gör dem till ett bra alternativ för anonym surf (tjänsten är kompatibel med Tor) och säker torrentanvändning. Alla servrar tillåter P2P-fildelning och användning av BitTorrent, vilket är praktiskt eftersom du slipper begränsa dig till specifika servrar.

Tyvärr underpresterar PIA litegrann när det kommer till streaming. Hulu laddades mycket långsamt och jag kunde endast ansluta till servrarna West, Florida, New York City och Washington DC. Jag hade dessutom problem med att avblockera Netflix USA – endast servrarna Chicago, East, New York City och Washington DC fungerade. Hastigheterna var låga och det tog några minuter innan streamingkvalitén ökade till HD.

PIA är inte det bästa valet för Netflix USA, men lyckas ändå avblockera fem andra länder (t.ex. Storbritannien och Kanada)

Däremot lyckades PIA enkelt avblockera Netflix UK, Kanada, Australien, Frankrike och Japan. Jag lyckades även streama Disney+ (alla USA-servrar), Amazon Prime Video (alla USA och UK-servrar) samt BBC iPlayer (alla UK-servrar). I de fallen fick jag höga hastigheter och streamade i HD-kvalitet efter endast några sekunders buffring.

Jag rekommenderar varmt PIA om du söker ett premium-VPN som ger dig full kontroll över integritets- och säkerhetsinställningarna. Jag föreslår att du testar PIA med deras 30 dagar pengarna tillbaka-garanti. Du kan alltid få en full återbetalning, så länge som du avbryter inom 30 dagar. Glöm inte att kolla efter aktiva kupongkoder, då de ibland erbjuder enorma rabatter upp till 76%!

Testa PIA gratis i 30 dagar!

Få PIAs senaste erbjudande! Spara 84% under en begränsad tid + få 2 extra månader gratis med 3-års planen. Skynda dig och kolla in erbjudandet här!

Är du osäker på om PIA är rätt VPN för dig? Läs vår fullständiga recension av PIA med detaljerade testresultat och undersökningar.

4. PrivateVPN – Enkelt VPN med stabila servrar för att avblockera globalt innehåll (inklusive Kina)

Snabbtitt: PrivateVPN resultat

Hastighet Bra – Problemfri surf och streaming med bra torrenthastigheter
Säkerhet Avancerad – Militärliknande kryptering, kill-switch skydd mot läckor
Sekretess Strikt – Baserade i Sverige (inom alliansen 5/9/14 eyes) med policy att inte spara loggar
Nativa appar för Alla vanliga enheter – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV och Android TV
Bevisad förmåga att avblockera Alla ledande streamingplattformar såsom Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, Sling TV, CBS All Access, m.fl.
Torrentanvändning Stöds – Hela servernätverket stödjer P2P-aktiviteter
Kundsupport Långsam respons via chatt, online-formulär och e-post
Anslutna enheter 6
Pengarna tillbaka-garanti 30 dagar
Mindre nackdelar Ingen kill-switch på iOS
Inga tillgängliga webbläsartillägg
Chatten är inte alltid tillgänglig
Bästa pris $3.39 per månad (13-månaders abonnemang)

Testa PrivateVPN gratis i 30 dagar!

PrivateVPN är ett högpresterande VPN, även om jag till en början var skeptisk inför deras lilla nätverk med endast 150+ servrar. Om ett VPN har ett så pass litet servernätverk är risken hög att den överbelastas (vilket innebär lägre hastigheter) och att den inte lyckas avblockera begränsade webbplatser konsekvent. Efter att ha testat PrivateVPN noterade jag dock till min glädje att mina inledande misstankar var ogrundade.

Då du kan välja mellan fler än 7 000 individuella IP-adresser finns det ingen anledning att oroa sig för hastighetssänkningar eller överbelastade servrar. Visst hade det varit trevligt med fler servrar, men jag upplevde inga hastighetsproblem under testerna. Faktum är att den övergripande prestandan imponerade på mig – servarna Toronto och Hong Kong fungerade till och med i Kina!

PrivateVPN:s servrar kan även avblockera Netflix i 19 länder, vilket är mer än alla VPN-tjänster jag har testat. Detta inkluderar Netflix USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Frankrike, Brasilien och Sverige. Jag kunde streama serien Stranger Things i HD och den laddades alltid under 3 sekunder.

PrivateVPN:s optimerade servrar tar sig förbi Netflix innehållsblockeringar

Det finns en fullständig lista på avblockerade streamingtjänster i appen Klicka bara på ”Välj plats” för att se den – du hittar populära tjänster som Hulu och HBO, samt mer okända alternativ som Yle och SonyLiv.

Skärmdump av PrivateVPN Mac-app som visar lista över optimerade servrar för streaming
PrivateVPN erbjuder optimerade servrar för mängder av streamingtjänster

Hela servernätverket stödjer torrentanvändning, så du slipper koppla upp dig mot specialiserade servrar. Eftersom PrivateVPN använder militärliknande kryptering samt att de inte loggar din online-aktivitet är du alltid helt anonym. För ett extra lager av säkerhet rekommenderar jag att du slår på läckageskyddet IPv6 samt kill-switchen i appens flik ”Connection Guard”. Jag upptäckte inga läckor när jag testade bägge funktionerna kill-switchen fungerade perfekt. Däremot är det en besvikelse att kill-switchen endast finns tillgänglig på Android, Windows och Mac. Om du har en iOS-enhet har du inte tillgång till den funktionen.

Jag upplevde PrivateVPN:s kundsupport som något långsammare än andra premium VPN-tjänster. Jag ville kolla upp ett par funktioner och det tog fem minuter innan någon chattade med mig, trots att jag låg först i chattkön. Lyckligtvis hade jag inga brådskande tekniska problem! Jag hade ytterligare en fråga lite senare, men då hade chattfunktionen försvunnit. Det enda som stod till buds var att fylla i ett formulär och vänta på svar via e-post. Jag fick ett utförligt svar 8 minuter senare.

Jag imponerades av PrivateVPN:s prestanda, men tjänsten utmanar inte riktigt de topp fem VPN-tjänsterna ovanför. Det är dock bäst att testa själv om du är osäker på om ett VPN passar dig. Alla abonnemang kommer med 30 dagar pengarna tillbaka-garanti, som låter dig testa PrivateVPN i 30 dagar helt riskfritt. Du får till och med ett ännu bättre erbjudande om du använder en kupong och sparar upp till 65% på det fullständiga priset! Att få pengarna tillbaka från kundsupporten är en snabb och enkelt process – du kan till och med prata svenska med dem.

Testa PrivateVPN gratis i 30 dagar!

För mer information, läs vår recension av PrivateVPN som inkluderar en detaljerad granskning av tjänstens säkerhets- och integritetsfunktioner, användarvänligheten, och mycket mer.

5. HMA – Snabbt VPN med unika funktioner i appen och ett mindre utbud av optimerade servrar

Snabbtitt: HMA resultat

Hastighet Bra – Streaming i HD-kvalitet och snabb torrentnedladdning
Säkerhet Avancerad – Militärliknande kryptering, kill-switch, split tunneling och skydd mot läckor
Sekretess Medelhög – Baserade i Storbritannien (inom 5/9/14 eyes) och för delvisa anslutningsloggar
Nativa appar för Alla större enheter – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, routers och Android TV
Bevisad förmåga att avblockera Alla ledande streamingplattformar såsom Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, BBC iPlayer, Sling TV, med flera
Torrentanvändning Stöds – Välj mellan åtta P2P-optimerade servrar
Kundsupport Snabb respons dygnet runt via chatt, online-formulär och e-post
Anslutna enheter 5
Pengarna tillbaka-garanti 30 dagar
Mindre nackdelar Ingen kill-switch eller IP Shuffle på iOS-appen
Ingen betalning med kryptovalutor
Bästa pris $3.99 per månad (3-års abonnemang)

Testa HMA gratis i 30 dagar!

HMA kallades tidigare HideMyAss och är ett snabbt VPN fyllt av intressanta funktioner. Vid sidan av standardfunktioner som split tunneling och inbyggt skydd mot läckor så kan du använda funktionerna ”Smart kill switch”, ”Lighting connect” och ”IP shuffle”. Dessutom finns det specialiserade servrar för streaming och torrentnedladdning, vilket garanterar en fungerande anslutning varje gång.

Smart kill-switch är en unik funktion som jag inte sett hos andra VPN-tjänster. En vanlig kill-switch ser till att ingen data läcker av misstag om anslutningen till ditt VPN bryts. HMA:s smarta kill-switch erbjuds i Windows-appen och du kan välja att aktivera den för specifika appar (t.ex. qBittorrent). Jag gillade även funktionen IP Shuffle, som ger en högre anonymitet och skydd mot webb-spårare genom att ändra IP-adressen en gång per timme.

Skärmdump av HMA VPN-appen som visar funktionen IP Shuffle
IP Shuffle gör det svårare att spåra din riktiga IP-adress när du är uppkopplad till VPN-tjänsten

De streaming-optimerade servrarna finns tillgängliga i USA, Storbritannien och Tyskland och passar perfekt för att titta på Netflix, Hulu, Amazon Prime Video och BBC iPlayer. Jag testade HMA med Netflix då de är den svåraste tjänsten att avblockera – och kunde enkelt streama serien Stranger Things i HD-kvalitet på alla testade servrar.

Jag hade heller inga problem att ansluta till torrent-servrar i Europa, Storbritannien och USA. Min hastighet sjönk med 10% när jag anslut till en server på 6 000 kilometers avstånd (New York), men överlag imponerades jag av HMA:s höga hastigheter.

Jag hade dock gärna sett att HMA investerar fler resurser i sina nativa appar vid sidan av Windows och Android. Att Mac och iOS-apparna endast erbjuder protokollet IKEv2/IPsec och inte OpenVPN var en besvikelse, eftersom det är det säkraste och populäraste alternativet på marknaden. Det finns heller ingen kill-switch på iOS-appen, vilket är en obligatorisk säkerhetsfunktion i alla VPN-tjänster.

Du bör också vara medveten om att HMA sparar vissa anslutningsloggar. Din IP-adress, personliga identitet och surfhistorik är fullständigt privat. Däremot lagrar HMA anslutningstider och mängden använd data under en enskild VPN-session. Datan används för att övervaka serverkapaciteten och raderas efter 35 dagar, så det bör inte utgöra en källa till oro. Om du har höga krav på sekretess föreslår jag i stället ExpressVPN, då de har en policy att inte föra några loggar och maximal säkerhet på alla vanliga enheter (inklusive Mac och iOS).

OM du däremot använder Android eller Windows så erbjuder HMA mycket valuta för pengarna, eftersom du får obegränsad tillgång till ett brett utbud av premiumfunktioner. Du kan testa HMA med deras 30 dagar pengarna tillbaka-garanti och utvärdera om tjänsten passar dig – det är helt riskfritt och du kan ångra dig senare om du vill avbryta. Glöm inte att kolla efter aktiva kuponger och kampanjer så att du slipper betala fullpris för abonnemanget!

Testa HMA gratis i 30 dagar!

September 2021 Uppdatering: HMA har sänkt priserna under en begränsad tid till galna €2.99 per månad för 3-årsplanen (du kan spara upp till75%)! Detta är ett tidsbegränsat erbjudande så skynda dig innan det försvinner. Läs mer information om erbjudandet här.

Läs vår detaljerade recension av HMA för mer information och testresultat.

6. VyprVPN – Bekräftat logg-fritt VPN med högt fokus på integritet

Snabbtitt: VyprVPN resultat

Hastighet Medelhög – Låga hastigheter vid anslutning till servrar på långt avstånd
Säkerhet Avancerad – AES-256-bit kryptering, kill-switch och skydd mot läckor
Sekretess Strikt – Baserade i Schweiz (utanför allianserna 5/9/14 eyes), med testad policy att inte spara några loggar
Nativa appar för Alla vanliga enheter – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV och Android TV
Bevisad förmåga att avblockera Alla ledande streamingplattformar såsom Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, BBC iPlayer, med flera
Torrentanvändning Stöds – Torrenting stöds på alla servrar
Kundsupport Snabb respons dygnet runt via chatt och e-post
Anslutna enheter 30
Pengarna tillbaka-garanti 30 dagar
Mindre nackdelar Ingen egen Linux-app
Accepterar inte betalningar med kryptovalutor
Ingen kill-switch på iOS, router, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV, och smart TV-appar
Bästa pris $1.67 per månad (abonnemang: 3 år)

Testa VyprVPN gratis i 30 dagar!

VyprVPN är inte den snabbaste VPN-tjänsten jag har testat, men den håller din personliga data privat och säker. Tjänstens strikta policy att inte spara några loggar har bekräftats och alla servrar skyddas med militärliknande krypteringsstandarder. Det gör VyprVPN till ett säkert alternativ för surf, torrentanvändning (alla servrar stödjer P2P-aktivitet) och för att avblockera streamingsajter från utlandet.

Tjänstens mest unika funktion är det egenutvecklade protokollet 256-bit Chameleon, som utvecklades specifikt för att ta sig runt censur och brandväggar. När jag anslöt med hjälp av Chameleon-protokollet kunde jag avblockera amerikanska tjänster som Netflix, Disney+, Hulu och Amazon Prime Video. Att få tillgång till Netflix var en positiv överraskning eftersom de ses som svårast för VPN-tjänster att övervinna. Jag kunde se på Stranger Things i HD-kvalitet med under 5 sekunder laddningstid.

VyprVPN:s chameleon-protokoll anslöt till Netflix och kom runt proxyfelet

När jag körde hastighetstester med Ookla noterade jag att hastigheten sjönk när jag anslöt till servrar på långt avstånd i USA (nära 6 000 km bort). Min serverhastighet i Storbritannien var 43.11Mbps, vilket sjönk med 60% till 17Mbps på amerikanska servrar. Detta är inget större problem för mig då jag har en mycket snabb internetuppkoppling, men VyprVPN är eventuellt inte det bästa valet om du bor i ett land med normalsnabbt eller långsamt bredband.

De som värderar integritet över hastighet uppskattar att VyprVPN har en strikt policy mot att spara loggar och att dess integritetspolicy är verifierad. Cybersäkerhetsbolaget Leviathan Security genomförde en oberoende utvärdering och bekräftade att ingen identifierbar data spåras eller insamlas. VyprVPN är precis som ExpressVPN en av de få tjänsterna som deltog i undersökningen kring VPN-affärsmodeller och integritetsmetoder från Center for Democracy and Technology. Jag uppskattar den höga nivån av offentlig transparens, något som är relativt ovanligt i branschen. on VPN business models and privacy practices. I appreciate this high level of transparency with the public, which is quite rare to see in the industry.

Även om jag ser ExpressVPN som ett bättre alternativ när det kommer till övergripande prestanda så håller VyprVPN dig säker på nätet till ett mycket lägre pris på endast 2,50 $ per månad. Du kan dessutom spara ännu mer pengar med de hemliga rabatterna! Alla planer kommer med pengarna tillbaka-garantier på 30 dagar, så att du kan

Testa VyprVPN gratis i 30 dagar!

För mer information om VyprVPN, läs vår fullständiga recension med omfattande testresultat kring hastighet, servrar, användarvänlighet och mycket annat.

7. IPVanish – Robusta säkerhetsfunktioner och bra för torrentanvändning med gratis SOCKS5-proxy

Snabbtitt: IPVanish resultat

Hastighet Bra – Höga hastigheter för torrentanvändning och allmänt surfande
Säkerhet Avancerad – 256-bit-kryptering, kill-switch och skydd mot läckor
Sekretess Strikt – Baserade i USA (inom alliansen 5/9/14 eyes) med policy att inte spara loggar
Nativa appar för De flesta vanliga enheterna – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire TV, och Amazon Fire Stick
Bevisad förmåga att avblockera De flesta ledande streamingplattformarna såsom Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, med flera
Torrentanvändning Stöds – Samtliga servrar stödjer torrentanvändning och erbjuder en gratis SOCKS5-proxy.
Kundsupport Snabb respons dygnet runt via chatt, telefon, e-post och online-formulär
Anslutna enheter 10
Pengarna tillbaka-garanti 30 dagar
Mindre nackdelar Går inte att betala med kryptovalutor
Lyckas inte avblockera Netflix konsekvent
Ingen annons-, virus- eller spårningsblockerare
Bästa pris $3.99 per månad (1-års abonnemang)

Testa IPVanish gratis i 30 dagar!

IPVanish är ett stabilt val om du behöver VPN för att ladda ner torrents eller om du vill ha en högre integritet på nätet. Du får obegränsad bandbredd och höga hastigheter, och ditt surfande krypteras och skyddas med en strikt policy att inte spara några loggar. Om du däremot behöver tillgång till blockerat innehåll från utlandet (speciellt streamingtjänster som Netflix) så rekommenderar jag ExpressVPN i stället.

Jag laddade ner BitTorrent-filer under testerna med hjälp av servrar i Schweiz, Sverige och Spanien. Nedladdningshastigheterna för torrents var utmärkta och hastigheten var stabil. Jag testade även den kostnadsfria proxyn SOCKS5, som ingår i alla abonnemang. Proxyn erbjuder ytterligare hastighet och anonymitet, även om den inte krypterar din trafik. Jag rekommenderar starkt att du använder proxyn tillsammans med VPN – det minskar risken att bli hackad eller att bli infekterad av virus.

Skärmdump av IPVanishs gratis SOCKS5-proxyserveruppgifter på webbplatsen
IPVanish är en av de få VPN-tjänsterna som erbjuder en gratis SOCKS5-proxy för torrentnedladdare

All online-aktivitet skyddas med militärliknande AES 256-bit-kryptering och en strikt policy att inte spara några loggar. Även om tjänsten är baserad i USA (och ingår i den intelligensdelande alliansen 5 eyes) så spåras, insamlas och loggas ingen av din surfhistorik eller personliga uppgifter. Det gör att IPVanish inte har någonting som kan delas vidare, även om myndigheterna kräver information om användarna.

De höga hastigheterna och starka säkerhetsskydden till trots – detta är inte den bästa VPN-tjänsten för streaming. När jag försökte se på Netflix USA växlade jag servrar två gånger innan jag kunde starta serien Stranger Things (servrarna New York och Chicago misslyckades, men Boston fungerade). Är du på jakt efter ett VPN som kan avblockera begränsat innehåll? Du ser jag ExpressVPN som ett både enklare och snabbare val.

IPVanish:s har normalhöga priser men du kan använda en kupong för att spara otroliga 73% på fullpriset! Du behöver inte bestämma dig på en gång om du är osäker på om abonnemanget passar dig i längden. Det är superenkelt att testa IPVanish med deras 30 dagar pengarna tillbaka-garanti – du behöver inte ens prata med någon för att säga upp abonnemanget. Logga bara på ditt konto på hemsidan och avbryt abonnemanget, så kommer återbetalningen behandlas automatiskt.

Testa IPVanish gratis i 30 dagar!

Läs får detaljerade recension av IPVanish för mer information om dess hastighet, servrar, säkerhet och mycket annat.

8. ZenMate – Prisvärt VPN med grundläggande online-skydd för surf, streaming och torrentanvändning

Snabbtitt: ZenMate resultat

Hastighet Medelhög – Varierande hastighet med viss buffring och fördröjningar
Säkerhet Avancerad – AES-256-bit kryptering, kill-switch och skydd mot läckor
Sekretess Medelhög – Baserade i Tyskland (inom 5/9/14 eyes) och sparar vissa anslutningsloggar
Nativa appar för De flesta vanliga enheterna – Android, iPhone, Windows, Mac och Linux
Bevisad förmåga att avblockera De flesta ledande streamingplattformarna, såsom Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Fox Sport, med flera
Torrentanvändning Stöds – Optimerade torrent-servrar för P2P-fildelning
Kundsupport Snabb respons dygnet runt via chatt, online-formulär och e-post
Anslutna enheter Obegränsat
Pengarna tillbaka-garanti 30 dagar
Mindre nackdelar Delar personlig användardata med ägarbolaget
Ingen inbyggd annonsblockerare
Inga återbetalningar om du betalar med Bitcoin, PaysafeCard eller UKash
Bästa pris $2.22 per månad (2-års abonnemang)

Testa ZenMate gratis i 30 dagar!

ZenMate blev inledningsvis populära som ett gratis-VPN och har sedan dess gått över till ett avgiftsbelagt VPN. Även om prestandan inte ligger i nivå med listans topprankade VPN-tjänster så ger det låga priset på endast 2,22 $ per månad mycket valuta för pengarna.

Huvudfunktionerna är de optimerade servrar för streaming och torrentanvändning, liknande CyberGhost. När jag testade de streaming-optimerade servrarna krävdes det bara ett par klick för at ansluta, men jag har sett högre hastigheter hos andra VPN-tjänster på listan. Faktum är att jag tvingades vänta fem minuter innan serien Stranger Things laddades i HD på tjänstens optimerade Netflix-server i USA.

ZenMate ger dig enkelt tillgång till Netflix USA, men räkna med långsammare streaming

De torrent-optimerade servrarna bjöd på en smidigare upplevelse då jag kunde välja en server med låg belastning och fåtal användare manuellt. Det innebar att jag kunde välja en server med lägre belastning (och således högre hastigheter).

Min största farhåga med ZenMate var tyvärr den något undermåliga sekretesspolicyn. Viss användardata delas med ägarbolaget i marknadsföring och tekniska syften, inklusive ditt namn och e-postadress. Även om din surfaktivitet inte loggas när du är ansluten till ZenMate så rekommenderar jag i stället ExpressVPN om du vill ha en mer säkerhetsfokuserad tjänst.

Trots detta är jag nöjd med ZenMate:s övergripande prestanda. Även om hastigheterna var lägre än andra premiumtjänster kändes det inte som någon ”dealbreaker” – speciellt med tanke på det låga priset 2,22 $ per månad. Om du har tur hittar du dessutom ännu lägre priser med aktiva rabattkuponger. Pengarna tillbaka-garantin gäller med alla planer, även om du utnyttjade en rabatt, så det är fullständigt riskfritt att registrera dig på ZenMate och testa tjänsten i 30 dagar.

Testa ZenMate gratis i 30 dagar!

Läs vår kompletta ZenMate-recension med tester och utvärderingar.

Jämförelsetabell: Vilket VPN är bäst under 2021?

Hastighet Säkerhet och integritet Bäst pris (per månad) Avblockerar streamingtjänster? P2P-stöd?
1. ExpressVPN Utmärkt Utmärkt €5.77
2. CyberGhost Bra Utmärkt €1.90
3. PIA Genomsnittlig Utmärkt $2.69 Ibland
4. PrivateVPN Bra Bra $3.99
5. HMA Bra Genomsnittlig $3.99
6. VyprVPN Genomsnittlig Bra $1.67
7. IPVanish Bra Bra $3.99 Ibland
8. ZenMate Genomsnittlig Genomsnittlig $2.22

Att välja bäst VPN: Hur jag rangordnar och jämför VPN

1. Starka funktioner för säkerhet och integritet

Alla VPN-tjänster på den här listan erbjuder militärliknade kryptering och skydd mot läckor, vilket skyddar din internettrafik och förhindrar att din riktiga IP-adress exponeras. Jag kontrollerade även varje VPN:s integritetspolicy för att säkerställa att de har strikta policys att inte spara några loggar, vilket innebär att inga tredje-parter (inte ens internetleverantören) kan spåra eller insamla din personliga data. Vissa premiumtjänster erbjuder dessutom ytterligare funktioner, som en kill switch. Funktionen blockerar omedelbart all internettrafik när man byter servrar, eller om VPN-anslutningen någonsin krånglar.

Var trygg på nätet med den bästa VPN-tjänsten!

2. Snabbt nätverk av globala servrar

Ett VPN med ett stort antal servrar över hela världen resulterar i färre flaskhalsar och överbelastningar. Detta låter dig snabb ansluta till en server och njuta av höga hastigheter – utan att behöva tävla med hundratals användare. Därför utvärderar jag noggrant alla VPN-tjänsters nätverksstorlek.

Jag försäkrade också att alla VPN-tjänster har servar på flera ställen världen över, vilket ökar sannolikheten för närliggande servrar. Ett kortare fysiskt avstånd mellan din enhet och VPN-servern försäkrar en hög uppkopplingshastighet. Detta är speciellt viktigt om du ägnar dig åt dataintensiva internet-aktiviteter som HD-streaming, online-spelande eller torrent-nedladdningar.

Ladda ner den snabbaste VPN-tjänsten!

3. Avblockerar streamingtjänster som Netflix, Disney+, m.fl.

Jag kontrollerade att varje VPN lyckas avblockera Netflix USA (som är mycket svår att få tillgång till) och att streamingkvalitén var i HD. Om ett VPN lyckas avblockera Netflix så har det inga problem att avblockera andra streamingtjänster som Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, ESPN+, m.fl.

Testa den bästa VPN-tjänsten för streaming!

4. Stödjer torrentanvändning och P2P-fildelning

Jag försäkrade att varje VPN på listan tillåter torrentanvändning och erbjuder obegränsad bandbredd, så att du kan ladda och ner så många filer du vill. Jag höll även utkik efter torrent-vänliga funktioner, såsom optimerade servrar för P2P-aktiviteter, SOCKS5-proxies för högre nedladdningshastigheter och virusskydd.

Skaffa bäst VPN för torrentanvändning!

5. Fungerar på alla vanliga enheter och operativsystem

Om du är som jag så använder du internet på många olika enheter samtidigt. Det är därför alla VPN-tjänster på listan är kompatibla med populära enheter och operativsystem. Det inkluderar Android, iPhone, Windows, Mac, iPad, Linux, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, Android TVs, Roku, Chromecast, smarta TV-apparater, spelkonsoller och routers.

Testa den bäst VPN-tjänsten för alla enheter!

Vanliga frågor om VPN

Vilket är den bästa VPN-tjänsten för att streama Netflix?

Jag har testat alla VPN-tjänster på den här listan och samtliga fungerar bra med Netflix – men min bästa rekommendation är ExpressVPN. Jag har funnit att de erbjuder de mest tillförlitliga servrarna för att titta på Netflix och de snabbaste hastigheterna för att streama i HD. Tjänsten kan också avblockera Netflix i minst 10 länder, inklusive USA, Storbritannien, Kanada, Tyskland, Australien och Japan.

Tyvärr fungerar många VPN-tjänster inte med Netflix, varpå du får det här irriterande felmeddelandet i stället:

Vi ber om ursäkt för avbrottet

Det verkar som om du använder en unblocker eller proxy. Stäng av dessa och försök igen. Gå till netflix.com/proxy för ytterligare hjälp.

Felkod: M7111-5059

För att ta sig runt det här proxy/avblockerare-felmeddelandet är det viktigt att skaffa ett kvalitets-VPN som tar sig runt Netflix blockeringar.

Se på Netflix med ExpressVPN!

Är VPN säkert för torrentnedladdning?

Ja, ett VPN av hög kvalitet skyddar dina personuppgifter vid torrentanvändning.

Utan VPN exponeras din IP-adress till många oönskade tredje-parter. Detta kan vara andra torrentanvändare, din internetleverantör och juridiska myndigheter – vara samtliga kan hitta din fysiska plats och övervaka din torrentanvändning genom din IP-adress. Din internetleverantör kan till och med reducera din bandbredd eller sänka hastigheten om du laddar ner många stora filer på kort tid.

Med ett VPN krypteras och döljs både din IP-adress och internettrafik, så att du kan ladda ner hur många torrents du vill utan risk. Personligen laddar jag aldrig ner torrents utan att först ansluta till en VPN-server. Mitt förstaval för snabb torrentanvändning är CyberGhost som erbjuder optimerade, globala servrar för säker P2P-aktivitet. IPVansih är ytterligare ett topp-VPN för torrentanvändning då tjänsten inkluderar en SOCKS5-proxy för supersnabba torrenthastigheter.

Säker torrentnedladdning med CyberGhost!

Vilken är den bästa gratis VPN-tjänsten?

De bästa gratis VPN-tjänsterna är ”freemium”-tjänster som Windscribe och TunnelBear. Tyvärr har dock även de bästa, kostnadsfria VPN-tjänsterna allvarliga begränsningar. Freemium-VPN-tjänster må ge dig en stabil och säker tjänst, men på köpet får du låga hastigheter, begränsat antal servrar och ingen åtkomst till streamingtjänster som Netflix.

Jag hade inte litat på ett gratis-VPN utan uppenbara brister heller. Gratis VPN-tjänster måste fortfarande tjäna pengar och mindre nogräknade företag skyr inte från att sälja dina privata uppgifter och surfhistorik för att tjäna pengar. Ännu värre är faktumet att många opålitliga gratis VPN-tjänster infekterar din enhet och själ personlig information, såsom lösenord, bankhistorik och privata bilder.

Låt oss titta närmare på Betternet VPN. Detta är ett populärt gratis-VPN med över 10 miljoner nedladdningar. Trots detta är det allmänt känt i branschen att Betternet VPN har flest virus av alla VPN-tjänster på marknaden och att de i hemlighet installerar spårare på användarnas enheter. Den här bristen på säkerhet och anonymitet går helt och hållet emot själva syftet med VPN.

Om du bara behöver VPN under en kortare tid så är det bästa gratis-alternativet faktiskt ett premium-VPN med en pengarna tillbaka-garanti. Du kan till exempel använda CyberGhost i 45 dagar utan kostnad med deras pengarna tillbaka-garanti på 45 dagar. Så snart du är klar med tjänsten kan du enkelt begära en återbetalning genom att kontakta kundsupporten.

Jag testade till och med pengarna tillbaka-garantin på egen hand – och den fungerar utmärkt! Tjänsten håller vad de lovar och behandlade återbetalningen omedelbart efter ett snabbt samtal med kundsupporten, som är tillgänglig dygnet runt. Det bästa av allt – jag fick pengarna tillbaka efter 5 arbetsdagar.

Det går snabbt och enkelt att få en full återbetalning med CyberGhost:s 45-dagars pengarna tillbaka-garanti

Testa CyberGhost gratis!

Vilket VPN är bäst för Kina?

Baserat på riktiga tester genomförda i Kina, är ExpressVPN den bästa VPN-tjänsten. Det är en av de få VPN-tjänster som pålitligt tar sig runt den kinesiska brandväggen och möjliggör åtkomst till blockerade sajter som Facebook, Google, Gmail, YouTube, Wikipedia, Netflix, m.fl.

De lokala myndigheterna heller kan inte se vad du gör på nätet, eftersom ExpressVPN använder militärliknande krypteringsstandarder som skyddar din internettrafik. I händelse av att anslutningen bryts försäkrar den automatiska kill-switchen att ingen okrypterad data läcker ut på nätet oavsiktligt. De kinesiska myndigheterna är kända för sin stränga internetövervakning, så de här säkerhetsfunktionerna är avgörande för ett anonymt surfande i Kina.

Se till bara att du laddar ner ExpressVPN till din enhet innan du anländer till Kina. När du väl befinner dig inom landet kommer du märka att appen inte finns tillgänglig i app store och att webbplatsen är blockerad. Om du endast ska besöka Kina i ett par veckor så kan du till och använda ExpressVPN i 30 dagar med deras pengarna tillbaka-garanti.

Skaffa ExpressVPN för Kina!

Hur fungerar VPN?

VPN står för Virtual Private Network och en tjänst som håller dig anonym och trygg på nätet. När du använder VPN skickas din internettrafik genom VPN-tjänstens säkra servernätverk. Trafiken krypteras så att ingen kan spåra dig på nätet – varken din internetleverantör, hackare eller myndigheterna kan se vad du gör på internet.

VPN-tjänsten ger dig även en ny Internet Protocol (IP) adress. Din IP-adress innehåller information om din fysiska plats och berättar för webbplatser och tjänster var du ansluter från. När du ansluter via VPN får du en ny IP-adress som baseras på serverns plats. På det sättet kan du använda VPN för att ta dig runt censur, brandväggar och geografiska begränsningar.

Till exempel: Jag befinner mig just nu i Storbritannien. Om jag vill titta på amerikanska Netflix behöver jag bara ansluta till en VPN-server i USA. Det ger mig inte bara tillgång till Netflix USA utan andra amerikanska tjänster (t.ex. Amazon Prime Video, Hulu, ESPN, med flera).

Testa den bästa VPN-tjänsten riskfritt i 30 dagar!

Hur använder man ett VPN?

Det är enkelt att använda VPN. När du har valt din önskade VPN-tjänsten är det bara att välja en plan och ladda ner klienten till din enhet.

  1. Skaffa VPN. ExpressVPN är överlag den bästa VPN-tjänsten år 2021, på grund av dess fantastiska hastigheter och avancerade säkerhetsfunktioner.
  2. Anslut till en server.
  3. Sätt igång och surfa på nätet! Nu har du fullständig sekretess och anonymitet online.

Skaffa ExpressVPN riskfritt idag!

Hur mycket kostar ett VPN? Kan jag skaffa ett bra billigt VPN?

Du behöver inte betala dyrt för ett högpresterande VPN (speciellt om du hittar rabattkuponger eller hemliga erbjudanden!). Priserna varierar mellan olika VPN-tjänster, men du får alltid det bästa priset om du väljer ett längre abonnemang. Det är ofta väl värt ett par tior per månad, vilket är billigare än en kopp kaffe.

Tänk på att alla VPN-tjänster på listan erbjuder pengarna tillbaka-garantier, så att du kan testa tjänsten själv utan risk.

Kommer VPN sakna ner min enhet?

Ett VPN kommer sänka hastigheten något på din enhet (det finns dock några saker du kan göra för att förbättra hastigheten). Detta inträffar då anslutningen krypteras och omdirigeras genom en VPN-server, vilket gör att det tar lite längre tid för den att nå slutdestinationen. Hastigheten kan även påverkas om du ansluter fler än en enhet till VPN-tjänsten.

Därför är det viktigt att använda ett VPN som har en hög hastighet från början – så att hastighetssänkningen knappt blir märkbar. ExpressVPN är den snabbaste VPN-tjänsten på listan, så jag upplevde aldrig någon markant hastighetsförlust vid surf, streaming eller torrentanvändning. Till och med när jag anslöt tre enheter (min Windows-laptop, iPhone XS och iPad) var hastighetssänkningen knappt märkbar.

För att testa hastigheten med din egen enhet kan du prova ExpressVPN på egen hand med tjänstens pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar. Det är 100% riskfritt – om du inte känner dig nöjd med ExpressVPN:s hastighet är det enkelt att få pengarna tillbaka.

Testa ExpressVPN riskfritt idag!

Är VPN-tjänster lagliga?

Det är fullständigt lagligt att använda VPN i större delen av världen, inklusive USA, Storbritannien, Australien och Kanada. Däremot reglerar, länder med strikt internetövervakning eller censur användningen av VPN. Det inkluderar länder som Kina, Förenade Arabemiraten, Turkiet, Irak, Belarus, Iran, Ryssland. m.fl.

I Kina är det exempelvis endast lagligt att använda VPN-tjänster som har godkänts av myndigheterna. De VPN-tjänsterna loggar dina personuppgifter och online-aktiviteter och delar dem med myndigheterna. Ett annat exempel är Förenade Arabemiraten där du inte kan använda VPN för att ni innehåll i andra länder (t.ex. Netflix USA). Om du blir påkommen riskerar du böter eller i värsta fall fängelse. Merparten av VPN-användarna i UAE får dock inga juridiska problem.

För att vara på den säkra sidan bör du kontrollera de lokala bestämmelserna kring VPN och endast använda VPN för lagliga aktiviteter.

Hur hittar jag ett VPN utan loggar?

Den bästa VPN-tjänsten som garanterat inte sparar några loggar är ExpressVPN. Ingen av dina anslutningstider, sessionsinformation, bandbreddsförbrukning, surfhistorik, IP-adresser eller annan personlig information lagras. För att försäkra att du är fullständigt anonym kan du till och med skapa ett konto med en falsk e-postadress och betala med kryptovalutor.

Du kan även använda CyberGhost och andra VPN utan loggar på den här listan. HMA sparar vissa anslutningsloggar (t.ex. datumet för anslutningen och mängden överförd data) som assisterar vid dess prestanda, men ingen av loggarna innehåller identifierbara uppgifter. Det innebär att din online-aktivitet och personliga data är säker och omöjlig att spåras tillbaka till dig.

Skärmdump av HMA VPN (Hidemyass) och dess integritetspolicy utan loggning

Jag kontrollerade HMA:s integritetspolicy noggrant och där framgår det att ingen identifierbar information någonsin lagras

Var anonym med ExpressVPN!

Kan jag använda proxy eller Tor i stället för VPN?

Om du värderar din integritet på nätet så rekommenderar jag starkt att du använder VPN (eller kombinera Tor med VPN). Både Tor och proxies skickar din internettrafik genom en ”mellanhand”, i form av en server eller nod. Detta döljer din faktiska IP-adress, men varken Tor eller proxy-servrar krypterar din internettrafik och skyddar din personliga data. Vissa proxy-tjänster lagrar dessutom loggar av dina surfaktiviteter.

När du använder VPN döljs din IP-adress och all din internettrafik krypteras. De bästa VPN-tjänsterna, som ExpressVPN, har dessutom beprövade policys mot att spara loggar, så att ingen av din surfhistorik eller personuppgifter samlas in.

Håll dig säker online med ExpressVPN!

Vilket VPN är bäst för min enhet?

De 8 bästa VPN-tjänsterna år 2021 fungerar på alla populära enheter och operativsystem, inklusive Android, iPhone, Windows, Mac, med flera.

Om det inte finns någon nativ app för just din enhet (t.ex. PlayStation eller router) så kan du alltid installera VPN-tjänsten manuellt på routern. Det gör att alla internet-anslutna enheter i hushållet drar nytta av VPN-tjänstens många fördelar.

Sammanfattningsvis – Här är de bästa VPN-tjänsterna i Sverige år 2021

Populärast
ExpressVPN
$6.67 / månad Spara 48%
CyberGhost VPN
$2.25 / månad Spara 83%
Private Internet Access
$2.08 / månad Spara 83%
Var den här artikeln hjälpsam?
Betygsätt den!
Riktigt usel Halvdålig Helt ok Riktigt bra! Älskade den!
2.00 Betygsatt av 1 användare
Titel
Kommentera
Tack för din feedback
Eric Raue
Skriven av Eric Raue
Eric är en entusiast inom internetsäkerhet med en passion för ett öppet och fritt internet. Han älskar att hålla koll på trender inom saker som VPN, online-censur och Bitcoin. Han delar gärna med sig av sin passion genom skrivandet.